Beslissing VCA

We kregen de uitkomst van de selectieprocedure voor de enige vergunde adoptiedienst. VCA communiceerde het voornemen van de beslissing om de erkenning te verlenen aan vzw HKM en het voornemen om de erkenning te weigeren aan VIA vzw. Deze voornemens worden van rechtswege omgezet in een definitieve beslissing als er geen bezwaar wordt ingediend.  We nemen kennis van de beslissing van de overheid. De VCA zal hierover zelf communiceren.

We zijn verbaasd en zeer teleurgesteld door de beslissing van de Vlaamse overheid. We zijn overtuigd dat we een sterk dossier ingediend hebben in het belang van de toekomst voor adoptie in Vlaanderen.

Naar aanleiding van het voornemen tot deze beslissing zullen we beoordelen wat de gevolgen daarvan zijn voor de adoptabele kinderen in onze herkomstlanden, onze families en onze organisatie. We bestuderen dit voornemen tot beslissing grondig en gaan na welke volgende stappen we moeten zetten. We nemen daarvoor de ruimte om even tijd te kunnen nemen achter de schermen: om gesprekken te voeren binnen/tussen besturen en om samen met de medewerkers de volgende stappen te bepalen die gezet moeten worden.

Tot die tijd doen we geen enkele mededeling en zullen wij niet op verzoeken in gaan van media om commentaar.

Heb je vragen, dan kan je VCA hierover contacteren op 02/533.14.75 of 02/533.14.76 of via adoptie@opgroeien.be

Bedankt voor jullie begrip.

Het team en de raad van bestuur van Ray of Hope

Vorige
Vorige

Bezwaarschrift VIA

Volgende
Volgende

Erkenningsaanvraag VIA