Internationale studie rond adoptie binnen hedendaagse gezinnen

Ray of Hope kreeg onderstaande vraag:

wij zoeken deelnemers voor een internationale studie over adoptie binnen nieuwe hedendaagse gezinnen. De onderzoekers die aan de studie deelnemen zijn: Salvatore D'Amore van de Université libre de Bruxelles, Samantha Tornello van de Penn State University, Marta Aparicio van de Complutense Universiteit van Madrid, Luis Moya van de Universiteit van Valencia en Olivier Vecho van de Universiteit van Parijs Nanterre. In onze studie willen wij ons richten op de ontwikkeling van kinderen en hun gezinnen volgens de verschillende gezinsvormen: heteroseksuele gezinnen, homoseksuele gezinnen en alleenstaanden. In het bijzonder zijn wij geïnteresseerd in de middelen en uitdagingen waarmee adoptiegezinnen worden geconfronteerd en de invloed van deze factoren op de ontwikkeling van de kinderen.

Dit onderzoek werd goedgekeurd door de Ethische Commissie van de Faculteit Psychologische Wetenschappen en Onderwijs van de Université Libre de Bruxelles - België.

Het invullen van deze online vragenlijst neemt ongeveer 30 minuten in beslag en al uw antwoorden zullen strikt vertrouwelijk blijven. U hoeft alleen uw naam en andere contactinformatie te geven als u wilt worden gecontacteerd voor toekomstige studies of als u een samenvatting wilt ontvangen van de resultaten van de huidige studie.

Om aan dit onderzoek deel te nemen, moet u minstens 18 jaar oud zijn. Uw kind moet tussen de 4 en 17 jaar oud zijn, door ten minste één ouder geadopteerd zijn en niet genetisch verwant zijn met de ouder(s).

Wij vragen dat de hoofdverzorger degene is die de enquêtevragen beantwoordt. Met hoofdverzorger bedoelen we de ouder die de meeste tijd met het kind doorbrengt en de meeste verantwoordelijkheid voor de opvoeding van het kind op zich neemt. Als beide ouders evenveel betrokken zijn, mogen jullie zelf kiezen. Ouders die aan deze studie willen deelnemen, moeten Frans kunnen lezen en schrijven om de vragenlijsten te kunnen invullen.

De voordelen van deelname zijn :

- U kunt ervoor kiezen om een samenvatting van de resultaten te ontvangen wanneer het onderzoek is afgerond.

- De meeste ouders vinden dat de vragen in de enquête relevant zijn voor hun leven.

- U zult een uiterst belangrijke bijdrage leveren aan het begrip van nieuwe hedendaagse gezinnen die gebruik hebben gemaakt van adoptie. De resultaten zullen van groot belang zijn voor de hele gemeenschap van LGBT-ouders en hun kinderen, maar ook voor adoptiegezinnen en voor de samenleving in haar geheel.

Om deel te nemen, kan u hier klikken.

Dank u voor uw hulp bij deze zoektocht! Als u vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen via:nouvellesfamillesadoptives@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Salvatore D'AMORE, PhD

Hoogleraar Kinder-, Adolescenten- en Ouderpsychologie Afdeling Ontwikkelings- en Gezinspsychologie

Université Libre de Bruxelles - België

Vorige
Vorige

UPUPUPDate 25+² jaar Ray of Hope

Volgende
Volgende

Opiniestuk van de 3 Vlaamse adoptiediensten in De Standaard